Blog

 1. Waarom is de omafiets onze favoriete stadsfiets?

  De omafiets is niet snel, heeft geen handremmen en geen versnellingen. Waarom is het dan de favoriete stadsfiets? Heerlijk cruisen op een zomerse dag door jouw stad, iedereen met een omafiets weet hoe dat is. Een fiets die nooit kapot is, altijd voor je klaar staat en lekker betaalbaar. FietsenMagazijn heeft altijd omafietsen in de fiets outlet. Hiermee kun je zakelijk of bijvoorbeeld als studentenvereniging of vriendengroep een partij fietsen kopen.
  Lees meer »
 2. Lichte stadsfiets kopen tips

  Lichte stadsfiets kopen

  Een lichte stadsfiets kopen heeft als grote voordeel dat je minder hard hoeft te trappen, en dat daarmee vooruit komen je een stuk makkelijker af gaat. Voor korte afstanden in de binnenstad of in het dorp maakt het gewicht van je fiets minder uit, er is minder wind, de rit is korter en je zit niet zo lang op de fiets. Maar zeker voor langere afstanden is een lichte stadsfiets erg prettig. Waar moet je nu op letten bij een lichte stadsfiets kopen? Bij FietsenMagazijn besteden we er graag tijd aan, om jouw een fiets te bieden, die bij je past. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips waar je op kunt letten. 

  Kies een fiets met aluminium frame

  Een aluminium frame van je fiets geeft een grote gewichtsbesparing ten opzichte van een stalen frame. En hoewel een stalen frame ouderwetser is, is dit voor onder andere veel omafiets

  Lees meer »
 3. Hollandia Colorful, wat een mooie stadsfiets!

  Hollandia ColorfulBen je op zoek naar een mooie stadsfiets als schoolfiets, studentenfiets of om boodschappen mee te doen en naar je werk te gaan? De Hollandia Colorful is een fiets die opvalt door z'n mooie afwerking en scherpe prijs. Het mandje voorop zit tussen een gewone voordrager en mandje in en is praktisch om tas of boodschappen mee te nemen. In gebruik is de Hollandia Colorful een makkelijke fiets, de Roze, zwarte en mintgroene uitvoering hebben de vrijwel onderhoudsvrije Nexus 3 versnellingen, de rode fiets is met een 6 versnelling derailleur systeem van Shimano uitgevoerd, nog steeds weinig onderhoud en net die extra versnellingen als je het nodig hebt. De dikke banden bieden lekker veel stabiliteit maar maken de fiets minder snel, dus als tourfiets is deze fiets minder geschikt. De meeste kilometers zul je er echter mee in de stad afleggen, en daar zijn w
  Lees meer »
 4. Meer buitenspelen met een mountainbike!

  kinder mountainbike

  Meer computerspelletjes spelen en tijd met de tablet doorbrengen dan lichaamsbeweging krijgen, dan is een trend die we zien onder kinderen. Heb jij het idee dat je kinderen ook te weinig bewegen en buiten zijn? Geef ze een mountainbike!

  Iedereen kent nog wel dat gevoel van je eerste nieuwe fiets krijgen als kind. Wat een bezit en wat een plezier om erop te gaan fietsen. Ieder tochtje naar school of naar vriendjes en vriendinnetjes is een feest. Zeker als je in de buurt van de natuur woont, zoals bij bossen, duinen of bij het park, dan is op de mountainbike fietsen een reden om weer vaker naar buiten te gaan.

  Wat wij bij FietsenMagazijn zien is dat kinderen graag fietsen, zeker als de ouders ook regelmatig op de fiets stappen. We hebben klanten waarvan beide ouders of de vader of moeder ook een fietsliefhebber is, die een mooie fiets k

  Lees meer »
 5. Nieuwe bakfiets kopen? Nieuwe voorraad bij FietsenMagazijn

  nieuwe bakfiets kopen

  Ga je een nieuwe bakfiets kopen? Dan hebben wij van FietsenMagazijn goed nieuws. We hebben namelijk heel veel nieuwe voorraad binnen gekregen en leveren nu ook de Cangoo bakfietsen. Cangoo bakfietsen blinken uit in design, kwaliteit en gebruiksgemak. De vormgeving is strak en modern en de prijs zeer betaalbaar. 

  Cangoo Groovy en Cangoo Groovy Elektrische bakfiets

  Een aanvulling waar we bijzonder enthousiast over zijn is de Cangoo Groovy en de Cangoo Groovy Elektrisch. Deze bakfiets heeft een kleinere framemaat en kleinere wielmaat waardoor ook voor minder lange mensen de bakfiets een stuk comfortabeler fietst en bovendien veiliger aanvoelt. De Cangoo Groovy biedt wel gewoon ruimte aan vier kinderen of een hoop bagage. 

  De Cangoo Groovy elektrisch is uitgevoerd met een 36V - 250W motor waardoor je trapondersteuning heb

  Lees meer »
 6. Elektrische bakfiets kopen of kies je een niet-elektrische bakfiets?

  Op zoek naar een bakfiets? Je kan een elektrische bakfiets kopen of een bakfiets zonder motor, waarom kies je welke? De fietsspecialisten van FietsenMagazijn kunnen je helpen bij het maken van de keuze. 

  Waarom een bakfiets kopen?

  Er zijn eigenlijk twee redenen te bedenken om een bakfiets te kopen. Kinderen naar school brengen is een belangrijke reden voor een bakfiets kopen en direct een belangrijk punt om een afweging te maken of je een elektrische bakfiets nodig hebt. Heb je meerdere kinderen te vervoeren, dan kan het fietsen zwaar zijn en kan een elektrische motor je nét die extra trapondersteuning bieden om comfortabel te fietsen. 

  Een andere reden om een bakfiets te kopen is voor het transporteren van zware of grote spullen over een kleine afstand. Bijvoorbeeld in de stad. Je kan een bakfiets te huur aanbieden voor het vervoeren van producten of gratis a

  Lees meer »
 7. Mountainbike wielmaat 26, 27.5 of 29 inch mountainbike kopen?

  Mountainbikes zijn er in meerdere wielmaten. Zo is er de 26 inch, 27.5 inch en 29 inch mountainbike te koop. Deze wielmaten geven de hoogte van het wiel aan, iedere wielhoogte heeft een eigen rijgedrag en komt bij verschillende activiteiten tot zijn recht. Ga je een mountainbike kopen, lees dan deze tips, zo kies je een mountainbike die past bij waar en hoe jij gaat rijden. 

  26 inch mountainbike kopen

  De 26 inch mountainbike is traditioneel gezien misschien de meest voorkomende. Toen de mountainbike in het zonnige en heuvelachtige California ontwikkeld werd door een groep enthousiastelingen die op beachcruisers de natuur in gingen, hadden deze fietsen 26 inch wielen.

  Voordelen 26 inch mountainbike: 

  • Deze relatief kleine en lichte wielen hebben het voordeel dat ze snel zijn in accelereren
  • 26 inch wielen kunnen door de kleine omtrek veel kracht aan
  Lees meer »
 8. In 3 stappen de ideale stadsfiets gevonden!

  Bij FietsenMagazijn kun je een betaalbare stadsfiets kopen, maar hoe kies je welke stadsfiets het beste is voor jou? In deze 3 stappen heb jij de ideale stadsfiets gevonden!

  Een stadsfiets is er niet alleen voor in de stad, ook als je in een dorp woont of op het platteland is de stadsfiets dé fiets die je nodig hebt voor je dagelijkse fietstocht van school of werk naar huis. Een stadsfiets is, anders dan een racefiets of mountainbike, gebouwd op comfort. Toch is de ene stadsfiets de andere niet. Want zowel een omafiets of transportfiets als een trekkingfiets of mooie retro racefiets kan als stadsfiets gebruikt worden. Om een goede keuze te maken gaan we je stap voor stap helpen bij het kiezen van een stadsfiets. Met deze 3 stappen voor de beste stadsfiets kopen, weten we zeker dat je zult slagen!

  1. Wat voor stadsfietsen zijn er eigenlijk?

  De eerste vraag is bedoeld om je een beeld te geven van het type stadsfietsen die er zijn. Als je weet waaruit je kan k

  Lees meer »
 9. 5 redenen om te fietsen voor je gezondheid

  Dat fietsen gezond is, dat wist je al. Maar waarom is het zo gezond? En waarom zei eigenlijk iedereen regelmatig de fiets moeten pakken? We leggen het graag aan je uit in deze 5 redenen.

  1. Fietsen tegen overgewicht en diabetes

  Door te fietsen verbrand je vet, dit is ongeveer 500kcal per uur bij recreatief fietsen en licht hoger bij sportief fietsen. Hierdoor kan je afvallen en kan overgewicht tegen gegaan worden. Er is echter nog een belangrijk proces wat fietsen teweeg brengt, wat “minder eten” niet doet. Door te fietsen gebruiken je spieren meer suiker. Ze nemen insuline op en herstellen de energiehuishouding.  Een half uur fietsen verband al vet! 

  2. Met fietsen trap je niet alleen je ketting rond maar pomp je ook je bloed door je lichaam

  Als je fiets is je hele lichaam bezig. Zo lijkt het misschien niet, zul je denken, het zijn mijn benen die het werk doen. Maar voel tijdens het fietsen maar een aan je buik, je z

  Lees meer »
 10. 7 tips voor fietsvakantie

  fietsvakantie

  Ga je op fietsvakantie? FietsenMagazijn geeft je 7 tips voor een succesvolle en ontspannen fietsvakantie. Voorkom problemen onderweg, wij geven je 5 tips op basis van onze eigen ervaring en ervaring van onze klanten. Zeker wanneer je voor het eerst op een (langere) fietsvakantie gaat is dit artikel zeker de moeite waard om door te nemen.

  7 tips voor een fietsvakantie op een rijtje

  1. Kies de juiste fiets
  2. Zorg dat je een nieuwe fiets ‘ingefietst’ hebt, voor je aan een langere reis begint
  3. Begin met een fietsvakantie in de buurt en ga daarna langere tochten maken
  4. Mooie fietsroutes
  Lees meer »
Pagina