Actieve filters

Merk

Framemaat

Kinderfiets kopen

Een kinderfiets kopen is altijd een uitgave, net als kinderkleding groeien ze er na verloop van tijd weer uit. Maar je wilt wel dat het een leuke kinderfiets is, want herinner je je eigen kinderfiets nog? Van je fiets met zijwieltjes tot een stoere kinderfiets zoals een mountainbike of transportfiets. Voor een kind vormt zijn of haar fiets een belangrijk bezit. Je voelt je lekker bij je fiets, blij of misschien stoer. Kortom, koop je een fiets voor je kind, dan wil je wel besparen op de kosten, maar niet op de looks. Een goede kinderfiets, voor een goede prijs. FietsenMagazijn is sterk in kinderfietsen en heeft een assortiment van loopfiets tot schoolfiets! Met voor elk wat wils, om je een idee te geven; wat dacht je van een kinder transportfiets, kinder beachcruiser, mountainbike voor kinderen, kinder omafiets of, als het echt je allereerste kinderfiets is, een leuk loopfietsje! 

SpeelgoedSpeelgoed

Resultaat 1–20 van de 1003 resultaten wordt getoond

kinderfiets maat

Bij een kinderfiets kopen is met name de maat erg belangrijk. De maat voor een kinderfiets wordt door twee factoren bepaald, belangrijk is de framemaat en de wielmaat. Zo heeft een 20 inch kinderfiets een wielmaat van 20 inch. Je vindt de wielmaat op de banden van de fiets, hier staat het gemakkelijk op. Daarnaast is er de framemaat, deze kun je meten van bovenkant frame, waar het zadel uit komt, tot midden van de trapas. 

 

Handig om te weten, vanaf 28 inch wielen, spreek je eerder over een volwassen fiets. 28 inch is de wielmaat die in vrijwel alle volwassen fietsen zit. Met natuurlijk een uitstapje naar 26 of 24 inch voor minder lange mensen. Bij 28 inch wielen wordt de framemaat belangrijk, je kunt een 28 inch fiets met een kleine of grote framemaat hebben.

De kinderfiets maat is afhankelijk van de lengte, kies altijd een kinderfiets waar het kind goed met de voeten bij de grond kan. Twijfel je tussen 2 maten, kies dan de kleine maat, je kunt namelijk altijd het zadel nog omhoog zetten. Hou er bij je keuze rekening mee dat de voor bijvoorbeeld een meisjesfiets 20 inch of meisjesfiets 26 inch de maat wielen hetzelfde is als voor de jongensuitvoering, maar jongens soms op de genoemde leeftijden al wat langer zijn. Daarom is het belangrijker naar lichaamslengte dan naar leeftijd te kijken.

 

Lichaamslengte  Kledingmaat  Leeftijdsindicatie  Wielmaat
 92 – 98 cm  92-98  3-4 jaar kind kinderfiets 12 inch
 92 – 104 cm  92-104  3-4 jaar kind kinderfiets 14 inch
 104 – 116 cm  104-116  4-6 jaar kind  kinderfiets 16 inch
 116 – 122 cm  116-122  5-8 jaar kind kinderfiets 18 inch
 122 – 128 cm  122-128  5-9 jaar kind kinderfiets 20 inch
 128 – 134 cm  128-134  5-9 jaar kind kinderfiets 22 inch
 134 – 140 cm  134-140  8-10 jaar kind kinderfiets 24 inch
 146 – 158 cm  146-158  9-12 jaar kind  26 inch kinderfiets / volwassen fiets
158 cm en langer  –  vanaf 1m55  28 inch volwassen fiets

Voor de kinderen die beginnen met fietsen kun je het beste kiezen voor een zijwieltjes kinderfiets, deze hebben de zijwielen al gemonteerd. Deze kunnen er later natuurlijk weer af zodra het kind zelf evenwicht kan houden.

Jongensfiets, meisjes kinderfiets of kleuterfiets

In ons assortiment hebben we veel verschillende fietsen. Zoals eerder al genoemd tref je de leukste kinderfietsen aan voor kinderen in alle leeftijden. We proberen in ons assortiment rekening te houden met de verschillende type kinderen en interesses die ze hebben. Zo heb je keus uit tal van kleuren en stijlen. De kinderfiets merken die wij aanbieden zijn onder andere Popal, Lombardo, MBM, Magic, Elite, Zadelhoff, Qplay, Batavus en Marlin. En iedere frametype, van oma- of transportfiets, tot loopfiets.

 

kinder racefiets en mountainbike

Bijzonder in het assortiment zijn de kinder racefiets en mountainbike, sportieve fietsen voor sportieve kinderen. 

Zo kun je de kinderen meenemen op sportieve fietstochten, zoals mountainbiken door het bos of op de racefiets. 

 

Een kinderfiets kopen bij FietsenMagazijn

Ga je een kinderfiets kopen bij FietsenMagazijn, dan is dat bijzonder gemakkelijk. Maak de keuze voor je fiets en kies je favoriete betaalmethode. Ook achteraf betalen is mogelijk. Levertijd van de kinderfietsen is in 95% van de leveringen de volgende werkdag al! Heb je er echt haast bij, of heb je nog een vraag, neem gerust contact op. We helpen je graag verder.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Enter your search & hit enter