In 3 stappen de ideale stadsfiets gevonden!

Thumbnail in

Bij FietsenMagazijn kun je een betaalbare stadsfiets kopen, maar hoe kies je welke stadsfiets het beste is voor jou? In deze 3 stappen heb jij de ideale stadsfiets gevonden!

Een stadsfiets is er niet alleen voor in de stad, ook als je in een dorp woont of op het platteland is de stadsfiets dé fiets die je nodig hebt voor je dagelijkse fietstocht van school of werk naar huis. Een stadsfiets is, anders dan een racefiets of mountainbike, gebouwd op comfort. Toch is de ene stadsfiets de andere niet. Want zowel een omafiets of transportfiets als een trekkingfiets of mooie retro racefiets kan als stadsfiets gebruikt worden. Om een goede keuze te maken gaan we je stap voor stap helpen bij het kiezen van een stadsfiets. Met deze 3 stappen voor de beste stadsfiets kopen, weten we zeker dat je zult slagen!

1. Wat voor stadsfietsen zijn er eigenlijk?

De eerste vraag is bedoeld om je een beeld te geven van het type stadsfietsen die er zijn. Als je weet waaruit je kan kiezen, kun je beter een keuze maken. We noemen alle verschillende types voor je op:

  • Transportfiets
  • Omafiets en Opafiets
  • Moederfiets
  • Bakfiets
  • Retrofiets
  • Hybride fiets en Trekkingfiets
  • Elektrische fiets

Een transportfiets is het zwaardere type fiets maar biedt je de mogelijkheid veel spullen mee te nemen en ziet er bovendien stoer uit. Bij FietsenMagazijn kun je een transportfiets zowel als damesfiets én als herenfiets kopen. Bovendien hebben wij ook elektrische transportfietsen te koop, deze fietsen enorm lekker, zeker met zware belading.
Wil je wel de voordelen van een fiets met voordrager, maar niet de nadelen van het zwaardere gewicht van de transportfiets? Dan kan een omafiets met voordrager uitkomst bieden. Of, als je niet veel te vervoeren hebt is de omafiets of de opafiets een goede keus. De omafiets kennen we allemaal, de opafiets is de mannelijke variant ervan. Beide hebben die mooie klassieke uitstraling. Een voordeel van de omafiets, en een reden voor veel mensen voor een omafiets kopen, is de lage prijs en sterke kwaliteit.
Heb je kinderen? Dan is er eigenlijk maar één geschikte fiets om veilig door het verkeer te gaan, kies een moederfiets of bakfiets. Deze fietsen zijn gebouwd op kinderzitjes en het meenemen van je kinderen. Tegenwoordig leveren wij ook elektrische bakfietsen, hierdoor heb je, net als met de elektrische transportfiets, wel de voordelen maar niet de nadelen. Ook kun je een bakfiets kopen met huif, zo zitten de kids lekker droog als het regent.
Weinig mee te nemen maar wel lekker snel en stylish door het verkeer gaan? De retrofiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met mooie bruine handvaten en zadel. Uitgevoerd in prachtige kleuren, zijn retrofietsen een echte eyecatcher. Bovendien hebben ze dunne banden waardoor je gemakkelijk fietst.
Op zoek naar een fiets om nog snelle mee van A naar B te komen? Dan is er maar één optie over, de hybride fiets of trekking fiets. Deze fietsen zijn uitgerust met veel versnellingen, licht van gewicht en vaak met voorvering voor extra comfort. Een bijkomend voordeel van een hybride fiets is dat je ook in de weekenden er lekker op uit kunt trekken met een mooie fietstocht.
Tot slot willen we je nog even attenderen op de elektrische fiets. Waarbij deze fietsen eerst met name voor oudere mensen een uitkomst waren om mobiel te blijven, is voor jonge mensen een elektrische fiets kopen een uitstekende keuze. Als vervanger van de auto of openbaar vervoer ben je met een elektrische fiets altijd mobiel en snel op je bestemming. Wij verkopen elektrische fietsen in verschillende uitvoeringen en prijsklasse. Ook voor de speed pedelec kunt je bij FietsenMagazijn terecht. De speed pedelec is een snelle e-bike waarmee je wel heel snel op bestemming bent.

2. Welk type stadsfiets is de juiste voor mij?

Nu je weet wat voor stadsfietsen er allemaal zijn, kunnen we gaan kijken naar wat de juiste fiets voor jou is. De eerste vraag daarbij is, hoe belangrijk vind je snelheid? Wil je graag snel fietsen dan is een trekkingfiets of hybride fiets de juiste keuze. Geef je niets op snelheid dan is een omafiets, retrofiets of transportfiets meer geschikt. Ga je voornamelijk je kinderen meenemen op de fiets, dan raden wij een moederfiets aan of een bakfiets. Een bakfiets kan ook als alternatief gebruikt worden voor een transportfiets, als je meer te vervoeren hebt. Bovendien kun je, als je de fiets zakelijk gebruikt, zowel de bakfiets als de transportfiets, prima van reclame stickers voorzien. Een bakfiets bestickeren hoeft helemaal niet duur te zijn, je kan de stickers online bestellen en zelf beplakken om nog meer op de kosten te besparen. Aangezien een bakfiets of transportfiets zwaarder is in gewicht is de elektrische variant hiervan een uitkomst. Naast de elektrische bakfiets of elektrische transportfiets vindt je bij FietsenMagazijn ook alle andere soorten elektrische fietsen. Een elektrische fiets is ideaal voor woon- werkverkeer, voor het maken van langere fietstochten of wanneer je conditie wat minder is. De tijd dat een elektrische fiets voornamelijk met senioren geassocieerd werd is al lang voorbij, tegenwoordig is er voor iedereen een elektrische fiets.
Doen: Maak nu je keuze welke type stadsfiets jij zou willen hebben!

3. Stadsfiets kopen

Nu je weet welke stadsfietsen voldoen aan jou wensen is het tijd om een selectie te maken. Je hebt bij punt twee een type stadsfiets gekozen. Pak nu de product pagina erbij van de type stadsfietsen die jij zou willen:

Het is nu tijd om jou persoonlijke keuze te maken in kleur en model, maar ook technischere zaken als gewicht, type remmen, versnellingen of verlichting. Per type fiets kunnen de keuzes anders zijn. Bij een elektrische fiets komt natuurlijk ook de actieradius aan bod, hoever fiets je maximaal zonder op te laden bijvoorbeeld. Kom je er toch niet uit of heb je een vraag? Onze fietsspecialisten zitten voor je klaar en helpen je graag verder. Neem contact op om je wensen te bespreken.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Enter your search & hit enter