Actieve filters

Trekking fietsen

Trekkingfiets kopen, voor heel veel fietsplezier
Een trekkingfiets kopen doe je omdat je van fietsen houdt. Je zoekt een fiets om vele kilometers mee af te leggen, hetzij omdat je een lange afstand van werk of school naar huis moet fietsen, of omdat je graag de fiets pakt op een vrije dag. Want met name voor dat laatste is een trekkingfiets speciaal gemaakt.

Toont alle 10 resultaten

Heerlijk lange fietstochten op een comfortabele, lichte fiets met veel versnellingen om altijd de juiste versnelling te kunnen pakken. Bij FietsenMagazijn houden wij, net als jij, van fietsen. Hierdoor weten onze medewerkers waar fietsen op te beoordelen voor we ze aan ons assortiment toevoegen. Waar letten wij van FietsenMagazijn op voor een goede trekkingfiets?

Versnellingen, een trekkingfiets kan niet zonder

Trekkingfietsen gebruik je voor lange afstanden, om de hele rit comfortabel te fietsen is het fijn om de juiste versnelling te hebben, een lichtere bij tegenwind en een zwaardere bij wind mee. Zo hou je optimaal snelheid zonder moe te worden. Een trekkingfietsen koop je hierdoor eigenlijk altijd met derailleur versnellingen, deze geven een maximaal bereik aan versnellingen.

Gewicht, een trekkingfiets hoort licht te zijn

Zo licht als een racefiets zal een trekkingfiets niet snel zijn, je hebt vaak spatborden of een bagagedrager, welke geen overbodige luxe is. Maar het gewicht mag niet te zwaar worden als je met gemak meer dan 50km wilt gaan fietsen. Voor ons assortiment houden wij dus rekening met het gewicht van de fiets. De trekkingfiets die jij wilt kopen hangt ook sterk af van je wensen, ga je voor kortere dagritten of gebruik je de fiets voor fietsvakanties? Mocht je advies nodig hebben, we horen graag van je.

Trekkingfiets voor fietsvakantie

Een trekkingfiets is ideaal voor fietsvakantie. Het frame is geschikt voor meer belading zonder dat de fiets gaat zwabberen of moeilijk bestuurbaar wordt. Ook de banden kunnen extra gewicht dragen en hebben profiel om in meerdere weersomstandigheden grip te bieden. Omdat je tijdens een fietsvakantie veel kilometers fietst is een comfortabel zadel ook een eis die wij aan de fiets stellen voor we ‘m aan het assortiment van FietsenMagazijn toevoegen.

Elektrische trekkingfiets

De laatste jaren zien we een toenemende belangstelling voor trekkingfietsen, het lekker buiten zijn, door de natuur fietsen en het gevoel van vrije tijd maximaal ervaren, spreek veel mensen aan. Wij voegen recent ook elektrische fietsen toe aan onze trekkingfietsen collectie. Waarom doen we dit? Wij van FietsenMagazijn vinden dat je niet extreem sportief hoeft te zijn om van fietsen te genieten. En wij zijn van mening dat de elektrische fiets niet alleen voor ouderen is, maar voor iedereen. Een goed voorbeeld hiervan is de trekkingfiets, heerlijk toch om dat duwtje in de rug te hebben tijdens zo’n mooie fietstocht! Kortom, kies een mooie fiets uit en geniet ervan.

Heb je een vraag over trekkingfietsen of over fietsen in het algemeen? Of wil je een ervaring met ons delen? Wij horen graag van je. Je kan ons ook gemakkelijk bereiken via WhatsApp.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Enter your search & hit enter