Veel gestelde vragen

Bij FietsenMagazijn krijgen wij regelmatig vragen binnen, de voorkomende onderwerpen hebben wij samengevat op deze pagina. Let op: wij zijn zelf geen webshop maar verwijzen door naar aanbod van andere aanbieders. Contact met ons opnemen is niet mogelijk.

 

De producten die je op FietsenMagazijn ziet, worden door externe aanbieders geleverd. Dit kunnen fietsenwinkels, fietsen webshops, leveranciers, fabrikanten of importeurs zijn.

Waarom zie ik advertenties op FietsenMagazijn? Om onze website draaiende te houden, zijn we afhankelijk van advertentie-inkomsten.

Alle productfoto’s zijn ter illustratie. Dit houdt in dat de fiets die je krijgt af kan wijken van de foto. Door wijzigingen in het model en verschillende producties kunnen we verschillen op treden. Ook gebruikt de fabrikant in sommige gevallen een foto met afgebeelde accessoires terwijl een basis variant van het model deze opties niet heeft of andersom. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen zodat we dit voor je kunnen nakijken.

Om de fietsen te kunnen transporteren worden deze niet volledig afgemonteerd. De onderdelen zijn wel voorgesorteerd, dit houdt in dat bijvoorbeeld de trappers, het stuur, eventueel voorrek en soms het voorwiel nog los zitten. De onderdelen aan bijvoorbeeld het stuur, zoals remmen, zijn wel al gemonteerd. Met een inbussleutel en set steeksleutels kun je je fiets eenvoudig afmonteren. Denk eraan bij de trappers te controleren welke het rechter- en welke het linkerpedaal is. Heb je een vraag, laat het ons weten. Eventueel kunnen we kijken of we een monteur bij jou in de buurt kennen waar je je fiets kunt afmonteren. Tarieven hiervan kunnen per monteur verschillen en reken je rechtstreeks bij het montagepunt af.

FietsenMagazijn levert zelf geen fietsen maar verwijst door naar de aanbieder van de getoonde fiets. Op de website van de aanbieder vind je de retourvoorwaarden.

Tenzij bij een aanbieder anders aangegeven is, heb je in de regel garantie. Garantie gaat via de aanbieder of fabrikant. Per fiets kan de garantie of kunnen de garantie voorwaarden verschillen. Voor de garantiebepalingen en voorwaarden verwijzen we je door naar de website van de aanbieder of fabrikant van jouw fiets. Onderstaand lees je een aantal tips wat betreft garantie en onderhoud.

Vrijwel alle fabrikanten stellen als eis dat je je fiets goed dient te onderhouden om je garantie te behouden. Dit doe je middels onderhoudsbeurten welk je uit laat voeren door een erkend fietsenmaker of servicepunt.

De meeste fabrikanten hanteren een bepaalde termijn voor onderhoud. Bijvoorbeeld: de eerste onderhoudsbeurt dien je uit te voeren 3 maanden of 500 km na aanschaf van je nieuwe fiets (deze eis kan per fabrikant verschillen). Doordat met name na het eerste gebruik onderdelen opnieuw afgesteld en gecontroleerd dienen te worden. Onderdelen waar je fiets onder andere op gecontroleerd wordt zijn:

  • Spaken op spanning controleren en natrekken (doe je dit niet dan kunnen spaken los raken of knappen)
  • Pedalen en crankbouten controleren en natrekken
  • Kettingspanning controleren (na het eerste gebruik kan je kettingspanning lager worden)
  • Bouten en moeren natrekken
  • Bandenspanning en wielmoeren controleren
  • Verlichting controleren of repareren indien nodig
  • Remmen controleren
  • Versnellingen controleren en afstellen (zowel naaf- als derailleur versnellingen hebben onderhoud nodig)

Na de eerste servicebeurt raden we je aan jaarlijks je fiets bij de fietsenmaker of bij een servicepunt te laten onderhouden. Je kunt het vergelijken met een servicebeurt of APK keuring van je auto, het verlengt de levensduur en houdt je veilig op weg.

Heb je een garantiegeval te melden, dan doe je dit bij de fabrikant of aanbieder van de fiets. Op deze manier kunnen zij je snel helpen en in samenwerking met de fabrikant beoordelen of jouw fiets voor garantie in aanmerking komt.

Onze fietsen worden geleverd door externe aanbieders. De voorwaarden van de webshop waar je de fiets koopt is daarmee van toepassing.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Enter your search & hit enter