Elektrische bakfiets kopen of kies je een niet-elektrische bakfiets?

Thumbnail in

Op zoek naar een bakfiets? Je kan een elektrische bakfiets kopen of een bakfiets zonder motor, waarom kies je welke? De fietsspecialisten van FietsenMagazijn kunnen je helpen bij het maken van de keuze. 

Waarom een bakfiets kopen?

Er zijn eigenlijk twee redenen te bedenken om een bakfiets te kopen. Kinderen naar school brengen is een belangrijke reden voor een bakfiets kopen en direct een belangrijk punt om een afweging te maken of je een elektrische bakfiets nodig hebt. Heb je meerdere kinderen te vervoeren, dan kan het fietsen zwaar zijn en kan een elektrische motor je nét die extra trapondersteuning bieden om comfortabel te fietsen. 

Een andere reden om een bakfiets te kopen is voor het transporteren van zware of grote spullen over een kleine afstand. Bijvoorbeeld in de stad. Je kan een bakfiets te huur aanbieden voor het vervoeren van producten of gratis aanbieden als je spullen verkoopt die mensen in de stad moeten vervoeren. Kun je een bakfiets huren of gratis gebruiken dan is het makkelijker tot aanschaf over te gaan omdat je weet dat je de spullen direct naar huis kan vervoeren. Ook wanneer je zelf producten moet rondbrengen in de stad is een bakfiets ideaal, je hebt geen last van parkeerproblemen en mag vrijwel overal rijden waardoor je snel en makkelijk de binnenstad in mag. Ook hierbij kun je de keuze voor een elektrische bakfiets af laten hangen van het gewicht. Zijn het zware spullen dan is een elektrische bakfiets erg prettig. Zijn de spullen die je vervoert licht van gewicht, dan heb je trapondersteuning vaak niet nodig. Bovendien kun je je bakfiets beplakken met stickers zoals logo, website of een andere reclame tekst, hiermee is het een ideale reclame uiting. 

Waar ga je de bakfiets gebruiken?

Nu je voor jezelf bedacht hebt of je bakfiets zwaar beladen wordt en hiermee je keuze voor een elektrische bakfiets kopen misschien al bepaald hebt, is er nog een vraag die je kunt beantwoorden. Namelijk waar ga je de bakfiets gebruiken? Ga je voornamelijk fietsen op rechte wegen dan zal trapondersteuning hooguit bij wind tegen van pas komen, maar je zou ook zonder kunnen. Fiets je op wegen met meer hoogteverschil, en dit kan al dat éne lastige viaduct zijn, dan zal trapondersteuning goed van pas komen. 

Hoe vaak ga je de bakfiets gebruiken?

Je hebt nu al nagedacht over het gewicht dat je vervoert, over de plaats waar je fietst, nu nog de vraag hoe vaak je de bakfiets gebruikt. Fiets je iedere dag omdat je dagelijks de kinderen met de bakfiets naar school gaat brengen of omdat je dagelijks spullen vervoert, dan kan een elektrische bakfiets heerlijk zijn. Zeker een bakfiets met regenhuif die de kids of spullen droog houdt, geeft je een reden om de bakfiets iedere dag te pakken. Dit is niet alleen gezond voor jezelf maar ook voor het milieu. Bedenk eens hoeveel kilometers je jaarlijks aflegt en wat voor resultaat het zou hebben als je dit met de bakfiets doet. 

Wie gaat de bakfiets gebruiken?

Je hebt nu al een hele hoop redenen gehoord om een bakfiets te gebruiken en misschien voor een elektrische bakfiets te kiezen. Met deze afsluitende vraag gaan we verder nadenken over wat de beste keus is voor jou, een normale bakfiets of een elektrische bakfiets kopen. 

Een goede conditie komt natuurlijk vanzelf als je dagelijks op de fiets stapt, helaas is een goede conditie om verschillende redenen niet voor iedereen een gegeven. Heb je een minder goede conditie, ben je slecht ter been of zal bijvoorbeeld opa of oma ook de kinderen wel eens met de bakfiets naar school brengen? Dan is een elektrische bakfiets de juiste keus. Het is gemakkelijk, geeft een ontspannen en comfortabele rit en maakt, ook bij minder lekker weer, het fietsen bijzonder prettig.

Heb je een vraag over welke bakfiets het beste is voor jou situatie? Neem contact met ons op. We overleggen graag welke fiets geschikt is voor jou, zo kun jij binnenkort ook lekker met de bakfiets de kinderen naar school brengen of je spullen door de stad vervoeren!

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Enter your search & hit enter