Actieve filters

Merk

Fixie kopen

Een fixie kopen is kiezen voor een chille stadsfiets. Doordat het een single speed fiets is, heb je naar versnellingen geen omkijken. Hoewel je misschien denkt, “ik wil wel drie of meer versnellingen”, moet je je eigenlijk afvragen of je het in de stad wel gaat gebruiken. Een fixed gear fiets heeft geen versnellingen en geeft daarom een pure en simpele rijervaring. Mede door de simplicity van de fiets kan er veel nadruk liggen op het design. En dat is waardoor een fixed gear fiets kopen echt overtuigt. De strakke geometrische frames, gekleurde wielen en mooi afgewerkte sturen en zadels maken de beste fixies!

Resultaat 1–20 van de 115 resultaten wordt getoond

De voordelen van fixie

Als je op een fixie rijdt, zul je merken dat het voelt alsof de fiets een deel van jou is. De ketting reageert heel direct op hoe je trapt. Naarmate je meer vertrouwd raakt met de fiets, wordt hij steeds leuker. Hier zijn enkele dingen die je moet weten over het rijden op een fixie bike. Laten we beginnen! Laten we eens kijken hoe ze werken en waar je op let bij een fixie kopen.

Wat is een fixie fiets?

Een ding dat je moet weten over fixies is dat ze, in tegenstelling tot normale fietsen, standaard geen vrijloop hebben. Fixies gebruiken een tandwiel dat meedraait met het achterwiel en hebben geen vrijloopmogelijkheid. In tegenstelling tot singlespeed fietsen, kunnen fixies dus niet vrijlopen. Een single speed fiets met met vrijloop zal dit wel hebben. Je hebt dan nog steeds een fiets met één versnelling, maar als je stopt met trappen, zal het achterwiel wel draaien, maar het tandwiel ‘vrij lopen’. Goed om te weten dus bij een fixie of single speed fiets kopen wat je precies wilt.

Remmen met een fixie

Naast dat een fixie geen vrijloop heeft, is belangrijk om te weten dat de remmen van een fixie niet vergelijkbaar zijn met die van een normale fiets met versnellingen. Vaak hebben ze zelfs geen remmen! Je kunt uiteraard tegenwoordig wel een model kiezen die wel remmen heeft. Je ziet hier de sportieve fixie stijl ook naar boven komen. Voor een track bike zal remmen ook niet belangrijk zijn, maar voor een stadsfiets wel. Gelukkig zijn dezelfde stijlen in een fixie als in een single speed fiets te vinden.

Licht en duurzaam

Terwijl je op zoek bent naar een fixie, moet je een paar factoren in overweging nemen. De meeste fixie-fietsen zullen lichter zijn dan een gemiddelde fiets met versnellingen. Als je op zoek bent naar een fixie, is het belangrijk om voor ​​goede kwaliteit te kiezen. Zorg ervoor dat je er een vindt die is gemaakt van hoogwaardige materialen en die zowel comfortabel als duurzaam is. Doordat je een fixie goedkoop koopt en de afwerking minimaal is, hoef je op de essentiële zaken niet te besparen.

Fixies: iconische stadsfietsen

fixie kopen

Fixies lijken op klassieke racefietsen, maar zijn inmiddels veel meer dan dat. Het is een stijlicoon geworden van de moderne urban lifestyle. Fixies hebben veel voordelen, waaronder minder onderhoud. Omdat ze maar één versnelling hebben, hebben ze vrijwel geen onderhoud nodig. Je kunt je fixie personaliseren met versieringen of een fixie kopen in al een hippe stijl. Deze fietsen zijn ook al met dit oogpunt ontworpen. Ze zijn gestroomlijnd en minimalistisch. Ruimte genoeg dus om je eigen stijl nog op aan te brengen. Je vraagt ​​je misschien nog af ​​waarom fixies zo populair zijn. Als je een hippe fiets zoekt, is een fixie kopen een goed idee. Het echte besef waarom fixies populair zijn, komt pas als je er een hebt. Je zult het geweldig vinden hoe gemakkelijk het is om even op de fiets te stappen en door de straten van jouw stad te cruisen.

Single speed fietsen van nu

Wat je moet weten over fixies van tegenwoordig is dat er voor iedereen een fixie is. Waarbij vroeger iedere fiets een single speed was, en daarna iedere fiets versnellingen kreeg, is de fixie een tegenbeweging. Het is voor de mensen die de voorkeur geven aan een enkele versnelling en een zorgeloze fietservaring. Fixies zijn nu zo populair dat zelfs grote fietsfabrikanten zich erin verdiepen om ze aan hun assortiment toe te voegen. Merken als Popal komen ook met retro fietsen en fietsen die op een fixie lijken, maar wel enkele versnellingen bieden. Ook de Cortina Azero was super populair! Hoewel dit voor iemand die een stadsfiets met versnellingen zoekt een goede middenweg is, zal de echte fixie liefhebber ook een echte single speed fiets kopen.

Hipster fiets

Momenteel zijn fixies populair bij fietskoeriers en wielrenners, maar ook bij hipsters. Er is voor iedereen wel een stijl fixed gear fiets te koop. Je zit dus niet vast aan een bepaald imago en ook niet aan een bepaalde stijl. Waarom fixed gear? Het is een bepaalde levensstijl die je, ook als je deze nog niet hebt, zeker kunt gaan waarderen. Zie het als “wat er niet op zit, kan ook niet kapot” en “geen versnellingen hebben ook geen onderhoud nodig”. Schud de hipster of wielrenner in je wakker en ontdek de fixie voordelen zelf.

Fixie Nederland

single speed fiets wandrek

Nederland is echt een land om een fixie of single speed fiets te hebben. Je hebt geen versnelling nodig om je te helpen heuvels te beklimmen en de afstanden zijn klein. Nog een van de grootste voordelen van het bezitten van een fixed gear fiets is dat ze licht van gewicht zijn. Het frame en de wielen zijn vaak van aluminium wat ze zo licht maken. Doordat aluminium niet zoals ijzer roest, zijn ze ook geweldig voor gebruik in de winter en voor woon-werkverkeer. Nederlanders hebben in de steden vaak weinig ruimte en een fixie kun je met een beetje handigheid aan de muur of aan twee katrollen aan het plafond in de hal hangen.

Is een fixie goedkoop?

Doordat de fiets weinig onderdelen heeft, is een fixie goedkoop in aanschaf. Zeker in vergelijking met een versnellingsfiets. Ja er zijn goedkopere fietsen met versnellingen te vinden, maar daarbij krijg je in veel gevallen een stalen frame in plaats van aluminium. Bovendien is het gevoel van een goedkope stadsfiets echt anders dan van een fixie.

Voor studenten en professionals

Een fixie is een geweldige fiets voor zowel studenten als professionals. Hun onderhoudsarme en eenvoudige gebruik maken ze perfect voor het verkeer van en naar werk of school. Bovendien besparen fixies je geld in vergelijking met het bezit van een auto of het openbaar vervoer. Ook het ontwerp is eenvoudig en strak en past bij een minimalistische, groene levensstijl. Dus waar wacht je op? Haal je fixie vandaag nog! Door de lage prijs kun je het jezelf prima gunnen.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Enter your search & hit enter